AmagatTeatre és una companyia italo-catalana que va néixer a 2012 des de la trobada entre Raissa Brighi i Francesca Romana Degl’Innocenti, actrius i directores, pel muntatge del espectacle Com una Nina. El 2013 entra a formar part de la companyia la dramaturga Marta Calzada.

Les nostres produccions tenen predilecció pel teatre contemporani i senten la necessitat d’arribar a una comunicació total amb el públic, que no es basi només en la simple escolta, sinó en una implicació més profunda, a través d’una forta relació de proximitat i utilitzant un llenguatge on la vessant física té el mateix valor que la paraula.

En les nostre últimes produccions, hem posat de relleu la marginalitat del paper de la dona en aquesta societat, descrivint l’estat de clandestinitat per on es mouen moltes per poder sortir-se’n o per poder fugir de la realitat que les envolta.

Des de la contemporaneïtat, proposem autors de prestigi, els quals posen de manifest la seva visió de la realitat immediata del seu entorn, com ara Fabrice Melquiot, Natalia Ginzburg o Penelope Skinner, però també Carme Riera, Marta Calzada, Giuliana Musso, Enrico Luttmann, Lina Prosa.

Raissa Brighi

Raissa Brighi

Actriu i directora italiana és llicenciada en interpretació per l’Escola Superior de Arte Dramática de Paris Cours Florent. Completa la seva formació amb talleres, entre altres amb Emma Dante, Tage Larsen (Odin teatret), Vladimir Ananiev (GITIS) Peter Clough (Guildhall School), Jean Daniel Magnin (Theatre du Rond Point de Paris) Mamadou Dioume (C.I.C.T. de Peter Brook), i Carles Alfaro. Ha treballat durant anys com actriu i ajudant de direcció a Paris, Barcelona i en Itàlia en creacions i clàssics, entre altres amb R. Carpentieri, S. Barbero, L. Serao, E. Giordano, M. Stefanache i A. Pavia. Entre els seus últims treballs com directora trobem: Eileen Shakespeare de Fabrice Melquiot, Nascuts en casa de Giuliana Musso, Una dona que paseja de Enrico Lutmann, Lampedusa Beach de Lina Prosa, Com una Nina de Natalia Ginzburg (en co-direcció amb F. R. Degl’Innocenti).

Francesca Romana Degl’Innocenti

Francesca Romana Degl'Innocenti

Actriu i directora italiana, comença a estudiar teatre als catorze anys i es llicencia a la academia TeatroAzione de Roma, completant la seva formació amb talleres de teatre i cant, entre altres amb Giancarlo Sepe, l’Odin Teatret, Nikolaj Karpov, Lajos Szamosi. Als divuit anys comença la seva carrera com a assistenta de director a Plexus T., producció italiana de teatre de Lucio Ardenzi. En el mateix període, debuta com a actriu a Roma i continua fent gira a Itàlia. Com a assistenta de director, treballa amb alguns dels més coneguts directors italians, com Armando Pugliese, Luca Barbareschi, Antonio Calenda i Gigi Proietti, i és dirigida, entre d’altres, pel mateix Pugliese, Anna Proclemer, Ennio Coltorti i Marco Maltauro. També actua en drames i documentals. Al 2006 fa la seva primera direcció. Sempre en 2006, es gradua en dret i comença a treballar a l’agència literària de teatre d’Antònia Brancati, en el dret d’autor. Del 2010 al 2012 és Artistic Advisor del Perugia International Film Festival. Des del 2012 es va traslladar a viure a Barcelona. Entre els seus últims treballs: Una dona que paseja de Enrico Lutmann (actriu); Te deix, amor, la mar com a penyora de Carme Riera (directora); Fucked de Penelope Skinner (actriu); Com una Nina de Natalia Ginzburg (co-direcció).

Mira la website de Francesca!

Marta Calzada Marco

Marta Calzada Marco

Ha estudiat Filologia Catalana amb menció en Filologia Italiana a la UB, i Direcció escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. També té el postgrau en Escriptura de guió televisiu per a programes d’humor i entreteniment, organitzat per El Terrat-UPF. Fa d’ajudant de direcció i regidora de l’obra Aquí no paga ni Déu!, de Dario Fo, estrenada dins del Festival Grec’98. També és ajudant de direcció de Carlota Subirós a Liliom, estrenada a la Sala Beckett, i L’Oficiant del dol, estrenada al Teatre Lliure. El 2005 comença les seves col·laboracions amb Manuela Cherubini, a Roma, com a escenògrafa i dramaturga d’espectacles com ara, Artemisia, Hamelin o La stagione del maiale.