Contes d’amor, històries de parelles que es troben però que, sobretot, no es troben… Fins a quin punt pot arribar a ésser poètic i romàntic l’amor que no existeix?

Italo Calvino és un dels grans noms de les lletres italianes del segle XX. En Els amors difícils aborda històries que parlen sobre temes com la incomunicació en les relacions de parella, la fugacitat dels moments de felicitat o la incidència de la civilització industrial en la vida de les persones. L’autor demostra ser un minuciós analista del comportament de les persones en un context quotidià. A vegades amb ironia i d’altres amb un to més seriós, aquestes històries reflecteixen els dubtes i anhels d’uns personatges que sovint tenen dificultats per comunicar-se i expressar els seus sentiments i és mitjançant l’humor que l’autor llança la seva crítica contra la societat.
Per donar cos a les diverses veus interiors del personatge i als seus conflictes interns, el mateix personatge serà interpretat per més d’un actor. És així com podran interactuar i dialogar els diferents aspectes de la personalitat de cadascun, posant en evidència els seus conflictes, les seves incoherències, els seus desitjos i les seves frustracions, fent evident a l’escenari la seva tridimensionalitat.

Fotografies de l’espectacle de Glòria Solsona. 

Els amors difícils

de Italo Calvino
lectura dramatitzada (1hora i 30′)


Direcció

Raissa Brighi

Actors

Arnau Armengol
Gemma Brió
Antonella Caron
Francesca Romana Degl’Innocenti
Carla Vallés

Traducció

Teresa Muñoz Lloret i Cinta Massip

Espai sonor

Alexandro Majcan

Organització

AADPC, AISGE i Fundació Romea
amb la col.laboració de la Nau Ivanow 

L’obra, guanyadora de la convocatoria de l’AADPC, AISGE i Fundació Romea, estrenerà el 17 de Novembre a la Nau Ivanow a les 20h. [web] [mapa]

 

+ informació: dossier