El naufragi ha estat total. Però ha estat d’una simplicitat absoluta. Ho saps per què? Cap tempesta, cap lluita, cap resistència. Cap maniobra de destresa marinera. Cap avís del capità. Cap avís. Cap alarma. No hi ha hagut cap gran onada. Res que tingués a veure amb el mar. El mar és innocent.

Avui en dia moltes dones segueixen vivint en un estat de “clandestinitat” a tots nivells, independentment de la classe social: és una clandestinitat transversal. Són clandestines quan pateixen per la seva vida i s’han d’amagar; quan han d’amagar el propi cos o quan han d’ostentar-lo per sobreviure o per arribar a posicions de poder. Són clandestines quan s’han de sotmetre a la voluntat dels seus pares, marits i fills. Clandestines, quan no poden manifestar les seves veritables identitats, quan no poden fer florir les seves passions aspiracions i desitjos. Quan han de transformar-se per ser estimades, acceptades, respectades; quan no són escoltades, mirades, valorades pel que són, sinó pel que els altres volen que siguin.

És el seu destí? El que la societat ha triat per a elles? Poden sortir de la clandestinitat i afirmar les seves identitats?

La tria de textos curts, d’una durada de 15-20 minuts, és un viatge a través de la literatura, teatral o no, d’aquestes dones expressades, explicades, dibuixades per altres dones o homes que les han volgut il·luminar, donar-los relleu, donar-los veu.

L’espectacle s’estrenarà al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, el diumenge 8 de març des de les 11h a les 15h. Activitat gratuïta (inclosa en el preu de entrada del museu) per celebrar el Dia Internacional de la Dona; també l’entrada al museu serà gratuïta per a totes les dones.

Organitza:

Logo Mnac

Amb la col·laboració de:

Logo Institut Català de les Dones

Nascuts en casa

de Giuliana Musso i Massimo Somaglino
amb Antonella Caron
direcció de Raissa Brighi

Dona que passeja

de Enrico Luttmann
amb Francesca Romana Degl’Innocenti
direcció de Raissa Brighi

Exiliada

de Marta Calzada Marco
amb Neus Vila Pons
direcció de Raissa Brighi

Eileen Shakesperare

de Fabrice Melquiot
amb Georgina de Yebra Pintó
direcció de Raissa Brighi

Lampedusa Beach

de Lina Prosa
amb Carla Vallès
direcció de Raissa Brighi

Te deix, amor, la mar com a penyora

de Carme Riera
amb Rocio Manzano
direcció de Francesca Romana Degl’Innocenti

Direcció

Raissa Brighi i Francesca Romana Degl’Innocenti

Actrius

A.Caron, F.R.Degl’Innocenti, G.De Yebra, R.Manzano, C.Vallès, N.Vila Pons

Pintora

Francesca Protopapa

Escènografia i il.luminació

Alexandro Majcan

Fotografies

C. Zerbone, P.F.Piccolomini, F.R.Degl’Innocenti

Il.lustració

Il Pistrice

Producció executiva

Cristina Ferrer Aymamí

Producció

AmagatTeatre

 

Projecte interdisciplinari per un espai no teatral

Projecte guanyador “per la seva originalitat i pel seu elevat grau d’investigació i recerca”, d’una residencia a la Fabrica de Creació Fabra i Coats-AADPC

+ informació: dossier / fotos / comunicat de premsa